Šumavské sjezdovky pokrývá stále více než metr sněhu

17. únor 2006

Na šumavských sjezdovkách leží více než metrová vrstva sněhu, který je kvůli oteplení většinou mokrý. Podmínky pro lyžování však zůstávají velmi dobré, řekli ČTK provozovatelé lyžařských středisek v jihočeské části Šumavy.

Všechny sjezdovky i vleky na Zadově i ve Skiareálu Lipno jsou v provozu, před víkendem budou znovu upraveny i běžecké tratě. "Sněhu je stále dostatek a obleva není tak velká, aby výrazně zhoršila podmínky pro lyžování," řekl ČTK Antonín Kolář ze Skiareálu Lipno, který nabízí celkem 5,6 kilometru sjezdovek. Nyní zde očekávají i příliv návštěvníků z Nizozemska, kde začínají jarní prázdniny. V sobotu se v okolí Lipenského jezera pojedou běžecké závody.

Na kvalitě sněhu v areálu Zadov se podle jeho správců oteplení takřka neprojevilo, má však pozitivní vliv na sjízdnost šumavských silnic. "Podstatně se zlepšila příjezdová komunikace, která byla v minulých dnech špatně průjezdná," řekl ČTK ředitel zadovského střediska Zdeněk Střeleček. Sníh podle něho výrazněji netaje. Lyžuje se jak na Kobyle, tak na Churáňově a Nových Hutích; sjezdovky i běžecké trasy se pravidelně upravují. O víkendu se na Zadově koná mistrovství České republiky v běhu na lyžích žactva, které sem přivede další návštěvníky.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio