Středeční Noční linka: Jsou svátky...

25. prosinec 2019

Jaké jsou pro vás letošní Vánoce? Jak je prožíváte a vnímáte? Těšíte se z dárků, které jste objevili pod vánočním stromem? Dostali jste o Vánocích něco, co se nedá koupit? Co považujete za největší dar, který jste dostali? Možná jsou vaše letošní Vánoce poprvé jiné, v čem?

První svátek vánoční je oficiální název pro den Narození Páně nebo Boží hod vánoční. Z pohledu liturgické tradice slaví západní věřící tento den jako narození Páně. Pro většinu lidí, kteří nejsou věřící, byl tento den ve znamení návštěv známých a příbuzných.

Obvykle se na první svátek vánoční rozváží dárky, které nechal Ježíšek právě pro příbuzné ve vaší domácnosti.

Jaké jsou pro vás letošní Vánoce? Co vám zatím udělalo největší radost? Na vaše vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.