Srdce mám široké, vejde se do něj hodně míst, říká budějovický primátor Jiří Svoboda

17. červenec 2021

Primátor města České Budějovice Jiří Svoboda tvrdí, že místem jeho srdce jsou celé jižní Čechy. Přesto přiznává, že mezi ta oblíbená v přírodě patří okolí řek Blanice a Volyňka. Je totiž vášnivým rybářem.

„Dřív jsem míval na rybaření víc času, letos jsem byl teprve několikrát. Razím zásadu, že není důležité něco chytit, ale spíš si to užít,“ říká.

Navíc letošní léto prožije částečně v sedle svého silničního křižníku. „Už pět let sedlám Kawasaki Vulcan 1700 Nomád. A myslím si, že není důležitý cíl, ale ta jízda a také to, jak a s kým,“ dodává Jiří Svoboda.

Jaká další místa v Českých Budějovicích a okolí podle něj stojí za pozornost? A proč mezi ně patří i Všeteč u Temelína?  Poslechněte si rubriku Místa v srdci.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.