Slavonice Fest začal velkou taneční party. Do neděle nabízí filmy i koncerty

4. srpen 2016

Koncertem kapely Monkey Business v kulturním domě odstartoval ve středu večer Slavonice Fest 2016. Hudebníci nastoupili v fosforeskujících oblečcích na tmavé pódium, jejich show doplnily laserové efekty.

„Já jsem nadšen, mám to tady hrozně rád a je mi sympatický tento festival. Bylo vedro, ale atmosféra přímo skvostná,“ pochvaloval si muzikant Roman Holý. „Vzhledem k tomu, jak už od první písně obecenstvo burácelo, tak nás to tak strhlo, že já už jsem po třetí písničce chtěl jít spát,“ dodal s úsměvem Matěj Ruppert.

Spokojení byli i návštěvníci: „Prostě je to nabité energií, mně to dobilo baterky.“ „Koncert byl skvělý, užili jsme si to a těšíme se na festival,“ zaznělo po koncertě.

O festival v blízkosti rakouských hranic je velký zájem, ubytovací kapacity ve městě i okolí jsou plné. Přímo ve Slavonicích zbývají místa jen ve stanovém městečku. „Slavonice praskají ve švech, a jestli bude všude tahle narváno, tak to bude napínavé. Ale zároveň se strašně těším,“ dodává ředitel Ondřej Trojan.

Kromě šesti promítacích sálů funguje i letní kino na náměstí. Filmová nabídka láká například na španělskou novinku režiséra Pedro Almodóvara Julieta nebo na slovenské romantické drama Meruňkový ostrov se Szidi Tobias v hlavní roli.

Velký zájem je také o večerní koncerty na otevřené scéně, která letos ve Slavonicích bez problémů pojme stovky návštěvníků. Zahraje tu mimo jiné kapela Blue Effect.

autor: pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.