Sezonu na Zadově ukončí karneval

8. duben 2005

Šumavský lyžařský areál Zadov se s letošní zimní sezonou rozloučí karnevalem. V neděli, která bude posledním lyžařským dnem, obsadí sjezdovky masky na lyžích, snowboardech i na netradičních kluzácích, řekl ČTK vedoucí areálu Luděk Sáska.

Na zadovskou Kobylu se mohou v neděli vypravit nejen milovníci tradičních zimních sportů a vybavení, ale také příznivci vozítek, která obvykle na sjezdovky nesmějí. Malí i velcí se mohou na Kobyle vozit na sáňkách, bobech, lehátkách či naplněných igelitech a duších. "Masky zaplatí za vlek pouhých 20 korun," uvedl Sáska. Na návštěvníky čekají v neděli od 10:00 také soutěže, sladké ceny a hudba. "Bude to takové trošku úsměvné zakončení sezony, aby byla na konec aspoň trochu zábava," řekl Sáska. Zadovský areál dosud žádné akce na závěr sezony nedělal. "Tohle je taková první vlaštovka. Doufejme, že se to podaří a že v tom budeme pokračovat i další roky," dodal. Dnes jsou zadovské vleky mimo provoz. Pracovníci areálu upravují povrch sjezdovek, na nichž zůstávají vydřená a vytátá místa, aby byly o víkendu sjízdné.

Letošní sezona bude nejdelší v historii lyžařského areálu. Nejdéle se zatím lyžovalo v zimě 2002/2003 - 128 dní. V neděli, kdy by měla sezona skončit, uplyne od jejího zahájení 135 dní.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio