Sdružení SOS Animal sehnalo prostředky pro opuštěná zvířata prostřednictvím dobročinného bazaru

22. listopad 2010

Přes 15 tisíc korun se podařilo v sobotu vybrat Občanskému sdružení SOS Animal z Českého Krumlova, které pomáhá zvířatům v nouzi, na charitativním bazaru. Akce se konala poprvé. Nabízeny tu byly věci, které se podařilo ve třech městech Českokrumlovska shromáždit v minulém týdnu.

S výsledkem je předsedkyně sdružení Erika Smolíková spokojená. Peníze potřebují na placení pobytu psů a koček v útulku, zatímco jim shánějí nového majitele. Platili také očkování několika psů bezdomovců. Příští rok by charitativní bazar chtěli zopakovat.

Občanské sdružení SOS Animal plánuje ale i další akce, dodala Erika Smolíková: „Na jaře bychom chtěli udělat jednodenní výlet s příznivci naše sdružení a pejsky z útulku. Další rok bychom to chtěli zopakovat. Jinak běžně prověřujeme nahlášená špatná zacházení se zvířaty, sjednáváme nápravu a sháníme sponzory a peníze. Pokud to jde, snažíme se pomoci. Když si někdo pořídí zvíře, tak by měl předem dobře zvážit, že se mohou vyskytnou problémy a musí mít alternativu pro to, když se o zvíře nebude moci postarat.“

Spustit audio