Růženec, který požehnal sám papež, darovala své postižené dceři

25. prosinec 2017

Třiaosmdesátiletá Jarmila Vrzáčková z Třebíče si od Ježíškových vnoučat přála setkání s papežem. Silná víra jí totiž pomohla vyrovnat se s vlastním těžkým onemocněním i zdravotním postižením jediné dcery Evy.

Setkání Jarmily a papeže Františka se uskutečnilo v druhém adventním týdnu přímo ve Vatikánu. Umožnila to Ježíškova vnoučata, projekt Českého rozhlasu, jehož prostřednictvím letos před Vánoci lidé plnili přání seniorů.

Český rozhlas ale splnil Jarmile i další přání a odvezl jí s vánočními dárky za dcerou Evou, která žije v Domově pro osoby se zdravotním postižením ve Velehradě.

Eva maminku hned poznala. Když dostala růženec, který při audienci požehnal sám papež, dala si jej na krk a už ho nesundala. Jarmila vyprávěla o svém setkání s papežem jako o zázraku, připomněla, že ji svatý otec dokonce objal.

Matka s dcerou si pak společně hrály, naobědvaly se a prošly se po chodbě. Na závěr se dlouho objímaly.

Na cestu k papeži vzpomíná Jarmila Vrzáčková podle svých slov pořád. „Čím dál víc. Myslím na to, že to všechno opravdu Bůh zařídil,“ řekla žena, která má dvě životní radosti - víru a dceru Evičku.

Cestu do Vatikánu prožila s Jarmilou Vrzáčkovou redaktorka Mária Pfeiferová. O tom, jak se podařilo zařídit setkání s papežem, bude vyprávět v pondělí 25. prosince od 14 hodin ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

autor: pfr
Spustit audio