Rozhlasové Léto v Lázních zavítalo v sobotu do Třeboně

21. srpen 2020

Jako každý týden, tak i v sobotu 22. srpna, zazněl na vlnách českobudějovického rozhlasového studia přímý přenos. Tentokrát z lázeňského komplexu Bertiny lázně.

Rozhlasový cyklus Léto v Lázních je totiž celé prázdniny vždy v sobotu odpoledne spojený nejen s živým vysílání, ale také s koncertem a účastí diváků u Altánu Bertiných lázní.

  • Celá akce začala ve 13:30 koncertním vystoupením zpěvačky Jany Chládkové.
  • Od 13:04-14:00 hodin se na tomtéž místě přímý přenos pořadu Výlety - lázeňský speciál.
  • Po něm pak od 14:00 do 14:30 vystoupil zpěvák David Deyl.

Léto v Lázních

Celé prázdniny putoval moderátor pořadu Výlety Pavel Kudrna po lázeňských místech České republiky. Posluchači se mohou těšit při každém zastavení a přímém přenosu na reportáže z lázeňského prostředí, zajímavé hosty a soutěže o lázeňské pobyty.

Tentokrát si mimo jiné připomínala historii třeboňského lázeňství.

Bertiny lázně byly založeny roku 1883 a to v těsné blízkosti historického centra Třeboně. Specializují se na léčení poruch pohybového aparátu, revmatických chorob, poúrazových a pooperačních stavů a celkovou rekondici těla i mysli.

Jejich areál najdete přímo u bývalých městských hradeb, které navíc lemuje slavná Zlatá stoka.

David Deyl v Třeboni

Z historie třeboňského lázeňství

Za jejich vznikem stál třeboňský učitel Václav Hucek. V roce 1875 si inspiraci pro založená třeboňských lázní přivezl ze západních Čech. Bertiny lázně nesou své jméno po druhé dceři Václava Hucka, Bertě Barbaře Ludmile, která se dožila pouhých 29 let.

Kromě historických Bertiných lázní stojí v Třeboni i neméně proslulý lázeňský komplex Aurora. Ten stojí pro změnu na západním okraji Třeboně v klidném prostředí rozsáhlého parku na břehu rybníka Svět. Specializuje se na léčení poruch pohybového aparátu, revmatických chorob, poúrazových a pooperačních stavů a celkovou rekondici těla i mysli.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.