Restaurace chtějí přilákat turisty na zvěřinové hody

23. únor 2004

Jihočeské restaurace chtějí přilákat turisty na zvěřinové a rybí hody, které by se v kraji mohly stát podobnou tradicí jako pivní slavnosti Oktoberfest v bavorském Mnichově. Speciální gastronomická akce, o jejímž pořádání uvažuje sdružení podnikatelů v gastronomii a hotelnictví Jižní Čechy pohostinné, se má poprvé konat již letos v říjnu.

"Už několik měsíců zvažujeme uspořádání nějaké gastronomické akce, která do Jihočeského kraje přiláká více turistů. Jelikož jsou jižní Čechy rybníkářskou oblastí, uvažujeme o konání rybích hodů, které doplní tradiční hody zvěřinové," uvedl manažer sdružení Jižní Čechy pohostinné Petr Stupka. Doprovodný program by měl například zahrnovat návštěvu historických zámeckých kuchyní, loveckých expozic, sádek a výlovů rybníků. V dohodnutém období budou restauratéři lákat hosty na rybí nebo zvěřinové speciality, k nimž patřičným způsobem přizpůsobí své provozovny. "Celou akci připravujeme společně s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a samozřejmě s jihočeskými rybáři a lesními podniky," dodal Stupka. Podle něj disponují jižní Čechy v cestovním ruchu obrovským potenciálem. "Jsou vnímány jako ideální místo pro dovolenou. Problémem je ale mnohdy nízká kvalita poskytovaných služeb, špatná propojenost mezi jednotlivými podnikateli a malá nabídka programů pro turisty," poznamenal Stupka.

autor: čro čb
Spustit audio