Ředitel divadla bude vybírán v jiném termínu

11. březen 2004

Výběrové řízení na obsazení funkce ředitele Jihočeského divadla, jehož bývalý šéf Jan Mrzena ke konci loňského roku odstoupil, se uskuteční až v pondělí 22. března. Termín 15. března byl uveden omylem, řekl ČTK náměstek českobudějovického primátora Tomáš Kubín (ODS). Radní ve středu jmenovali výběrovou komisi, před níž předstoupí čtyři přihlášení uchazeči. Mezi nimi je i herec Jiří Šesták, který nyní z pověření radnice divadlo dočasně řídí.

Magistrát tají jména ostatních uchazečů o post šéfa Jihočeského divadla. Podle neoficiálních zdrojů je mezi nimi i bývalá ředitelka studia Českého rozhlasu v Českých Budějovicích a současná šéfredaktorka stanice Český rozhlas 2 - Praha Marie Šotolová.

Jihočeské divadlo, které je příspěvkovou organizací města, čeká transformace, o níž radní uvažují již od loňského září. V nejbližší době by měla náměstkyně primátora Vlasta Bohdalová znovu navrhnout sloučení tohoto divadla s Malým divadlem. K činohře, opeře a baletu Jihočeského divadla tak přibude soubor zaměřený na tvorbu pro děti a mládež. Přitom obě tato divadla, jejichž zřizovatelem je město, jsou nyní bez stálých ředitelů. Místo Jana Mrzeny, který odstoupil, řídí dočasně Jihočeské divadlo člen jeho činohry. Ředitelku Malého divadla Ivanu Přibylovou radní k loňskému 11. prosinci odvolali kvůli neplnění rozpočtové kázně. V čele Malého divadla dočasně stojí náměstkyně primátora Bohdalová.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio