Ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián rezignuje na funkci. Vyzval ho k tomu Jihočeský hejtman Martin Kuba

17. leden 2021 17:44

Ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián rezignuje na funkci. Vyzval ho k tomu jihočeský hejtman Martin Kuba z ODS. Důvodem je neprůhledný systém rozdělování očkovacích vakcín.

Na neprůhledný systém očkování v nemocnici upozornil server Seznam Zprávy. Podle něj nechal Florián proti covidu-19 očkovat i příbuzné a známé zaměstnanců nemocnice. Vakcínu přitom mají teď dostávat jen zdravotníci a další rizikové skupiny, upozorňuje hejtman Kuba:

„Ukázalo se, že pár těch vakcín bylo skutečně dáno i mimo tyto indikované skupiny a to je pro mě skutečně nepřijatelné. Považuji za nemožné, aby pan ředitel dál stál v čele nemocnice, která právě tu vakcinaci bude z velké části ovlivňovat.“

Jindřich Florián nechal proti covidu-19 naočkovat i příbuzné a známé zaměstnanců nemocnice. Sám na věc reaguje:

„Je to samozřejmě nezadatelné právo hejtmana vybrat si správce svého majetku, vyzval mě k rezignaci, já samozřejmě rezignovat budu,“ sdělil Jindřich Florián.

Záložní seznam českokrumlovské nemocnice měl sloužit jako záloha pro případy, kdy po proočkování preferovaných skupin zůstanou volné vakcíny, které bude nutné v omezeném čase spotřebovat.

Spustit audio