Recept z Dámské jízdy: Opečené a ochucené papriky

23. listopad 2017

Svůj recept na trochu netradiční zpracování paprik poslala do pořadu Dámská jízda Růžena Janoušková z Malšic. Příprava opečených a ochucených paprik je jednoduchá.

Papriky omyjeme, osušíme a dozlatova opečeme na pánvi na troše oleje. Necháme vychladnout a oloupeme z nich průsvitnou slupku.

Trochu je ze všech stran osolíme, opepříme, pomázneme prolisovaným česnekem, pocukrujeme, pokapeme citronovou šťávou. Ve vzniklé šťávě je několikrát obrátíme a necháme rozležet do druhého dne.

„Myslím si, že to skvělá a asi i zdravější příloha k jídlům. Dobrou chuť,“ dodala ve svém dopise Růžena Janoušková.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.