Recept z Dámské jízdy: Opečené a ochucené papriky
Svůj recept na trochu netradiční zpracování paprik poslala do pořadu Dámská jízda Růžena Janoušková z Malšic. Příprava opečených a ochucených paprik je jednoduchá.
Papriky omyjeme, osušíme a dozlatova opečeme na pánvi na troše oleje. Necháme vychladnout a oloupeme z nich průsvitnou slupku.
Trochu je ze všech stran osolíme, opepříme, pomázneme prolisovaným česnekem, pocukrujeme, pokapeme citronovou šťávou. Ve vzniklé šťávě je několikrát obrátíme a necháme rozležet do druhého dne.
„Myslím si, že to skvělá a asi i zdravější příloha k jídlům. Dobrou chuť,“ dodala ve svém dopise Růžena Janoušková.
Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.