Rady do kuchyně: Jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony

Největší audioportál na českém internetu

Pečené kuře (ilustrační foto) | Foto: pixabay.com

Iva Hüttnerová dnes poradí, jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony

Česnek snadněji oloupete, když ho nejdříve přelijete horkou vodou. Maso rychleji změkne, když k němu při vaření nebo dušení přidáte malou lžičku rumu.

Rozkrojený citron déle vydrží, když řez pocukrujete a uložíte ho do lednice. Připálený hrnec lépe vydrhnete, když v něm nejdříve rozvaříte cibuli. Rozinky přidávejte do těsta vždy obalené v mouce. Nepropadnou se díky tomu těstem na dno pekáče.

A ještě tip na dokonale upečené kuře. Na konci pečení ho polijte troškou piva, bude mít krásně zlatou a křupavou kůrku. A to ocení opravdu každý, že? Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.