Řada škol na jihu Čech prochází o prázdninách stavebními úpravami

13. srpen 2009

Stavební úpravy ve strakonické mateřské škole Stavbařů se blíží do finále. Odloučené pracoviště mateřinky v Lidické vznikne na místo speciální školky, která se přestěhovala do nových prostor. Na jejím místě tak radnice od května buduje předškolní zařízení pro 54 dětí.

Jak řekla místostarostka Strakonic Ivana Říhová, přestože veškeré práce by podle harmonogramu projektu měly skončit až v říjnu, začátkem září budou moci děti do školy nastoupit: "Už navážíme hračky a nábytek do jednotlivých tříd. V současné době ještě připravujeme projekt zazelenění zahrady a opatření základními herními prvky. Prvního září nastoupí 54 dětí do nové mateřské školy."

Také v Blatné vystřídali o letošních prázdninách ve zdejších základních školách školáky řemeslníci. Jak řekl starosta města Josef Hosperger, Základní škola T.G. Masaryka prodělala největší úpravy loni, kdy dostala kompletní zateplení za zhruba 15 milionů korun: "V letošním roce zbylo doopravit střechu na budově, která je součástí školního areálu. Opravy se dočká i reklamovaná fasádní barva. V několika etapách opravujeme i Základní školu Komenského a letošním roce jsme se dostali k venkovním úpravám, obnovíme mozaikovou dlažbu. Poslední etapou do budoucna zůstává fasáda."

autoři: Ivan Mls , Michaela Vrácovská
Spustit audio