Prospal dotáhl tým do semifinále

22. únor 2005

Už pouze v sérii mezi Chomutovem a Hradcem Králové není jasno o postupujícím do semifinále play off první hokejové ligy. Do další fáze v pondělí v nejkratším možném termínu tří zápasů postoupila mužstva Českých Budějovic, Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem.

V dresu českobudějovických hokejistů řádil nejproduktivnější hráč základní části Prospal, jenž se podílel na všech gólech svého týmu. V 30. minutě nahrál Kotaškovi, jenž v té době vyrovnal na 1:1. Poprvé v sérii totiž kapituloval Turek v 25. minutě po Procházkově trefě. V poslední minutě druhé třetiny poslal favorita do vedení Kanaďan Ference a pojistku přidal sám Prospal v 59. minutě utkání. Domácí, kteří mají za sebou premiérovou sezonu v první lize, však ještě závěr zdramatizovali. Turek řešil šanci domácích hozením hole, za což ho devět sekund před koncem potrestal Procházka gólem z trestného střílení. Jihočeši, toužící po rychlém návratu do extraligy, už ale další drama nepřipustili a mohou se těšit na semifinálové boje.

Výsledek 3. utkání

Ostrava - Č. Budějovice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) Branky: 25. a 60. z tr. střílení R. Procházka - 30. Kotaška, 40. Ference, 59. Prospal. Rozhodčí: Skoupý, Vlach - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 14:13, navíc Mocek (Ostrava) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1500.

Konečný stav série: 0:3.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio