Projekt rekonstrukce písecké Arkády počítá i s rozšířením služeb

13. únor 2009

S 6 milióny korun začne v nejbližší době hospodařit Sociálně psychologické centrum Arkáda, aby za ně doopravilo budovu na Husově náměstí v Písku, kde sídlí. Poté, co se před časem podařilo zrekonstruovat sklepní prostory na K-centrum a vybudovat centrální schodiště, se nyní dostane na zbývající větší část domu.

Na projektu se podle Mirky Pravdové z Arkády podílí Evropská unie svým Regionálním operačním programem a město Písek: "Projekt je zaměřen dokončení celkové rekonstrukce objektu na Husově náměstí. Cílem je vybudovat konzultovny pro individuální terapii, sociální zázemí v prvním i druhém patře, terapeutické místnosti včetně zázemí v podkroví. Chceme zřídit bezbariérový vstup, který do této chvíle ještě nemáme, odstranit původní dřevěné schodiště a upravit venkovní prostory."

Vedle nových prostor slibuje projekt rekonstrukce písecké Arkády i rozšíření služeb. Podle Mirky Pravdové půjde o nově registrovanou službu s názvem Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi: "Znamená to, že bude nabízena pomoc se zvládnutím dopadů dlouhodobé krizové sociální situace rodiny nebo jejího člena. Jedná se o různé vztahové krize, domácí násilí, exekuce půjček, ztráta bydlení, soudní dohled nad výchovou dětí nebo problematická náhradní rodinná péče či obtížné porozvodové uspořádání.

Rekonstrukce domu na Husově náměstí začne v březnu a hotova by měla být do konce roku. Nové prostory i služby otevře písecké Sociálně psychologické centrum Arkáda od ledna 2010.

Spustit audio