Pro cyklisty je otevřená nová část cyklostezky z Třeboně do Nové Hlíny

7. červenec 2017

Nová cyklostezka bezpečně propojuje cyklotrasu kolem rybníka Rožmberk. Cyklisté už nemusí mezi Třeboní a Novou Hlínou riskovat jízdu po hlavní silnici nebo jezdit zajížďkou okolo Pergoly svatého Víta.

Několikrát si už v letošní sezóně štěrkovou cestu na okraji lesa projel i ředitel Nadace Jihočeské cyklostezky Jan Vlášek. „Nová část cyklostezky vede od místní části Třeboně Na Kopečku směrem do Nové Hlíny. Umožní cykloturistům jízdu mezi Starou Hlínou, Rožmberkem a Třeboní, což je hodně využívaná trasa,“ popisuje.

Stará a Nová Hlína jsou cyklistickými uzly, lidé odtud mohou jet i jinam než k Rožmberku. „Poměrně dobře se dá dojet směrem na jih na Stříbřec a k Chlumu u Třeboně. To je také malebná oblast a je už trochu netradiční, protože kolem Chlumu jsou malé kopečky, návrší, není to placka jako kolem Třeboně. Také se dá jet do lesů k Jemčině a Novosedlům nad Nežárkou,“ dodává Jan Vlášek.

Kromě nově otevřené cyklostezky mezi Třeboní a Novou Hlínou většinou cyklisté jezdí po cyklotrasách, tedy po značených cestách po lesních a polních cestách nebo místních komunikacích.

autor: pfr
Spustit audio