Prioritou nové koalice v Českých Budějovicích je řešení dopravní situace

5. listopad 2014

Hnutí ANO, Občané pro Budějovice, TOP09 a KDU-ČSL podepsali v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Primátora a klíčové posty v radě získá hnutí ANO.

V nové radě města usedne celkem 7 náměstků primátora, což je o tři více než v minulém volebním období. Hnutí Občané pro Budějovice bude mít dva náměstky a koaliční partneři TOP09 a KDU-ČSL po jednom.

Parkování a cyklostezky

Hlavní prioritou nového vedení českobudějovické radnice je zlepšení dopravní situace ve městě. Změny by ale měly nastat také v ostatních resortech. Několik příkladů uvedl budoucí primátor Jiří Svoboda (ANO 2011): „Budeme se snažit urychlit dálnici D3, respektive obchvat Českých Budějovice, zajistit parkování, rozvinout síť cyklostezek, informační systém o počtu parkovacích míst a tak dále.“

KDU-ČSL získala na českobudějovické radnici post náměstka pro kulturu. Její prioritou je hlavně sehnat více peněz pro tento resort. S tím souvisí i další plány. „Rádi bychom udrželi čtyřsouborovost Jihočeského divadla a určitě bychom rádi pokročili v rekonstrukci Kulturního domu Slávie,“ upřesňuje Rudolf Vodička (KDU-ČSL).

Spustit audio