Přímý přenos z Krumlova uvidí diváci v Japonsku

2. prosinec 2004

Český Krumlov se v sobotu v přímém televizním přenosu představí divákům v Japonsku. ČTK to dnes řekla mluvčí českokrumlovské radnice Jana Zuziaková. Město bude protagonistou hlavního večerního vysílacího bloku jedné z japonských stanic.

"Jihočeské město zapsané v seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO budou obyvatelé Japonska obdivovat v rámci seriálu nazvaného Po stopách historických památek Evropy. V jeho dalších dílech se objeví také například Budapešť, Vídeň či Salcburk," uvedla Zuziaková. Z České republiky si podle ní filmaři vybrali ještě Holašovice na Českobudějovicku a Prahu. Natáčení na českokrumlovském náměstí Svornosti začne v sobotu v 11:45 a skončí půl hodiny po poledni. V Tokiu v té době bude večer.

Český Krumlov, jehož historické centrum je od 4. prosince 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, ročně navštíví kolem 1,5 milionu turistů z celého světa. Jeho zámek patří k nejnavštěvovanějším památkovým objektům v jižních Čechách.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio