Převážně nevážně o Vánocích a novém roce

23. prosinec 2003

Byly Vánoce a soudce měl příjemnou náladu. Zeptal se předvedeného muže: "Za co jste tady?" "Za předčasné vánoční nákupy." "To přece není žádný přestupek. Jak brzy jste nakupoval?" "Dvě hodiny před začátkem otvírací doby."

Ptá se matka svého syna: "Kdo tě naučil říkat slovo 'zatraceně'." - "Ježíšek." - "Nelži" - "Přísahám. Když nesl dárky do pokoje, praštil se o stůl a řekl právě tohle."

Betlém, v chlévě sedí panna Marie a pečuje o Jezulátko. Na druhém konci místnosti pracuje Josef. Vtom do chléva přicházejí Tři králové. Jak vstupují do dveří ten poslední, černý se praští o futro a zakleje: "Ježíši, to byla pecka." Marie zdvihne hlavu od Jezulátka, otočí se k Josefovi a povídá: "Ježíš, to by bylo hezké jméno pro naše dítě. Ale ty pořád meleš to svoje Franta, Franta."

Vánoční gorila

"Milý Ježíšku děkuji ti za dárek," povídá Jenda. "To je maličkost," odpovídá Ježíšek, "nemáš zač." "Taky si myslím, ale maminka mi přikázala poděkovat."

Pan Jalovec stále myslí na to, že po Vánocích přijde Silvestr. Proto za nákup dárku pro manželku chce utratit co nejméně a prodavačku tím přivádí k zoufalství. Rozbaluje a ukládá jeden dárek za druhým, ale stále se nemůže rozhodnout, pořád se mu něco nezdá. Až přijde na spásný nápad a ptá se prodavačky: "Kdybyste byla mojí manželkou - co byste si hezkého přála?" "Jiného manžela!"

"Tak co, Pepo, co jsi vybral manželce k Vánocum?" - "Vkladní knížku."

Ahoj, tady Ježíšek! Celý rok Tě pozoruji, dobře vím, že nekradeš, nepodvádíš, nelžeš a netuneluješ. Tak mě neštvi a nauč se to! Já Ti dárky pořád nosit nebudu!!

Vánoční strom

Malý, pětiletý chlapeček se ptá maminky: "Mami, mami, co dostanu letos na Vánoce?" "No, to máš tak, zlobil jsi a nedostaneš vůbec nic. Leda že bys napsal Ježíškovi, že budeš celý príští rok hodný." Chlapeček se zavře do pokoje, a začne psát: "Milý Ježíšku, slibuji ti, že budu celý príští rok hodný..." Chvíli se na to kouká, pak to roztrhá a začne znovu: "Milý Ježíšku, slibuji ti, že budu celý príští měsíc hodný..." Zase to roztrhá a tak pokračuje hodinu, půl dne, celý den až nakonec rezignuje. V neděli jde s maminkou do kostela a tam ukradne sošku Panny Marie. Přijde domů, položí před sebe sošku a začne psát: "Ježíšku, jestli chceš ještě někdy vidět svou matku..."

Malý Jenda vytáčí čísla v telefonu a ptá se: "Je tam Ježíšek?" - "Ne" - "Tak proč zvedáte sluchátko?"

Jenda píše Ježíškovi: "Milý Ježíšku, mám malé kapesné a proto mi přines pod stromeček bubínek, trumpetku a pistoli na vodu. Dědeček mi dá peníze, abych nebubnoval, starší sestra, abych netroubil, a náš Mourek, abych ho nepoléval vodou."

Santa umřel

A nakonec několik flashových animací z internetových zdrojů:

Chcete vidět jak slaví svátky pan Cibula? Vtipnou animaci z dílny tvůrců internetového serveru flashfun.cz naleznete zde. Pokud rádi hrajete "hazardní" hry, můžete si vyzkoušet variaci na známé "skořápky" s vánoční tématikou (nelekněte se maďarštiny na této stránce, stačí kliknout myší na text a pak už můžete začít hrát).

Většina lidí ví, že v některých zemích je hlavní postavou Vánoc Ježíšek, v jiných prozměnu Santa Claus. Ale, že zrození Santa Clause není tak idylické jako Ježíškovo, to ví jen málokdo. Kde se vzal Santa Claus se dozvíte v této flash animaci.

Nový rok
autor: Filip Víšek
Spustit audio