Přemysl Rut: Kuchyňské hodiny

8. leden 2021

Staré kuchyňské hodiny začnou jednou na Nový rok odměřovat čas pozpátku. Hlavní protagonisté příběhu – manželský pár středního věku a jejich syn - začnou náhle místo stárnutí mládnout. 

Režie: Hana Kofránková
Autor a interpret: Přemysl Rut
Redaktor: Jan Halas
Mistr zvuku: Miloš Kot
Natočeno v Praze v roce 2000.

Hravá povídka o každodenních problémech a potížích v manželském soužití. S nadsázkou a vtipem, nikoli výsměchem. Povídka pochází ze sbírky nazvané V mámově postýlce (2000) a uslyšíte ji v autorově interpretaci.

Přemysl Rut, hudebník, spisovatel, pedagog

Přemysl Rut

Český klavírista, zpěvák, divadelní režisér, herec, spisovatel a divadelní pedagog. Dlouhá léta spolupracuje s Českým rozhlasem, pro který napsal řadu rozhlasových her a připravil spoustu autorských pořadů – například cyklus Piannissimo nebo Čtení ze špatné literatury.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.