Právníkem roku se stal Zdeněk Strnad, který bojuje s oddlužovacími agenturami

2. únor 2016

Právníkem roku v oblasti insolvenčního práva se stal Zdeněk Strnad, místopředseda krajského soudu České Budějovice. Cenu dostal na galavečeru v Brně v pátek 29. ledna.

„Znamená to pro mě hodně. Ukazuje to, že si někdo všiml práce, kterou odvádíme nejen na soudu, ale i v bezplatné insolvenční poradně a v osvětě problematiky oddlužení,“ komentoval.

Ocenění získal Zdeněk Strnad především za to, že se podílí na mediální osvětě oddlužení, že spolupracuje na připravované novele insolvenčního zákona a především za boj s oddlužovacími agenturami.

Od začátku ledna v Českých Budějovicích funguje bezplatná insolvenční poradna. „Z toho projektu mám obrovskou radost. Dokládá, že veřejná správa může spolupracovat s tou soukromou. Snažíme se vysvětlit, že oddlužení je institut potřebný, ale nelze ho zneužívat,“ říká soudce.

Zájem o služby insolvenční poradny podle něj každým týdnem roste. „Každý člověk, který se vyhne oddlužovacím agenturám a zamíří do poradny, udělá dobře. Ušetří spoustu peněz a dostane navíc profesionální rady - nebude muset u soudu lhát a odevzdávat rodinné šperky oddlužovacím agenturám,“ zdůrazňuje.

Poradnu mohou lidé navštívit vždy ve čtvrtek od 13.30 do 15.30 hodin na adrese ulice Karla IV. 12, České Budějovice 370 01 (vchod z ulice Kněžské, 1. patro).

autor: pfr
Spustit audio