Prachatice vydají reprezentativní knihu o městě

30. červen 2005

Vydání reprezentativní knihy o městě připravuje radnice v Prachaticích. Ještě letos se obyvatelé i návštěvníci města dočkají nové publikace, v níž najdou informace nejen o historii Prachatic, ale i o současných aktivitách města. Náklady na její vydání dosáhnou stovek tisíc korun, třetinu získá město z fondu Phare EU. ČTK to řekla vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Růžena Štemberková.

Kniha o 112 stránkách vyjde nákladem 5000 kusů a její text bude i v anglické a německé verzi. Cena za publikaci by podle Štemberkové neměla překročit 150 korun. K dostání bude v městském infocentru, případně i na pultech knihkupectví ve městě. Radnice letos plánuje také vydání na CD, které nabídne i audio a video nahrávky. "Poslední publikaci o městě s názvem Prachatice a Jan Nepomuk Neumann jsme vydali před zhruba 15 lety. Je zaměřena hlavně historicky," uvedla. Nová kniha přiblíží nejen historii, ale i místní školství, kulturu, sport či prachatické osobnosti a rodáky. Slavnostní křest se uskuteční během Dnů evropského dědictví, které Prachatice pořádají 10. až 11. září.

Radnice již letos vydala nový kalendář města na rok 2006. K dispozici je za 100 korun v informačním centru vedle radnice. Jeho autorkou je místní rodačka, výtvarnice Věra Stuchelová.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio