Postavy z večerníčků chodily Protivínem. Začala tak sezóna masopustů

6. únor 2017

Jeden z prvních letošních masopustních průvodů se vypravil do ulic v Protivíně. Maškary obsadily na celé odpoledne kout náměstí, místo se proměnilo v pohádkovou zemi, kde den jen tak neskončí.

Hlavním tématem byl večerníček. Mezi maškarami se tak například vyjímali Spejbl s Hurvínkem, které ztvárnili Václav Pavlečka a František Míka. Oba tak nesli na své hlavě ještě jednu velkou hlavu. „Při krátkém průvodu se to dá vydržet, ale pokud je to dlouhé, tak už je to ke konci opravdu náročné,“ komentoval Václav Pavlečka alias Spejbl.

Václav Pavlečka a František Míka si každoročně masopust velmi užívají. „Jsme rádi, když přijde hodně lidí a my s nimi můžeme blbnout, vymýšlet nějaké scénky,“ dodali.

Mezi bratry v triku byl k vidění i organizátor Pavel Koc. Ten připomněl, že smyslem masopustu není jenom si zařádit a pobavit se. „My se snažíme připomenout takový ten spolkový život a chceme vytáhnout lidi od televizí, z kanapí a ukázat jim třeba jako v případě letošního masopustu, že televize může být zdrojem aktivní zábavy. Na náměstí se bude hrát improvizované amatérské divadlo, masky budou vystupovat ve velké televizi a děti si budou moct zahrát loutkové divadlo v malých televizích,“ popsal.

Některé z těchto maškar se objeví i na dalších jihočeských masopustech. Ten nejbližší bude už v sobotu 11. ledna v Borovanech na Českobudějovicku.

Spustit audio