Pondělí: Znovunalezená přátelství

10. srpen 2015

Stalo se vám, že jste měli kamaráda (kamarádku), se kterou jste si výborně rozuměli a ztratil(a) se vám z vašeho zorného pole? Setkali jste se později? Jak k tomu došlo? Využili jste k hledání např. pořad České televize Pošta pro tebe nebo jste sáhli po modernějších technologiích, např. Facebooku? Jak jste byli úspěšní? Co byste byli ochotni podstoupit, abyste staré přátelství obnovili?

Přátelství je mezilidský vztah vyznačující se vzájemnou náklonností a porozuměním. Lidé v přátelském vztahu se vůči svým protějškům chovají ohleduplně a chtějí pro své přátele to nejlepší. Důležitá je také vzájemná upřímnost, důvěra a schopnost empatie; přátelé se svým protějškům mohou svěřit se svými pocity a názory bez strachu, že by za ně byli odsuzováni. V přátelství je také běžná vzájemná nezištná pomoc a touha trávit se svým protějškem co nejvíce času. Tolik definice přátelství na Wikipedii. Jak byste definovali přátelství vy?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.