Po srážce vlaků na Českokrumlovsku zůstává jedna žena v nemocnici

4. květen 2018 14:35

Po páteční nehodě u železniční zastávky Křemže zůstává jedna žena na jednotce intenzivní péče v českobudějovické nemocnici. Zbylé tři pacienty lékaři propustili do domácího ošetřování.

Mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková uvedla, že jediná hospitalizovaná žena měla po nehodě podezření na poranění hlavy a podvrtnutí krční páteře.

Na trať mezi Českými Budějovicemi a Černým Křížem se po odstranění nehody už také vrátily vlaky.

U Křemže se srazily dva vlaky. Na místě je 14 zraněných

Srážka vlaků u Křemže na Českokrumlovsku

U železniční stanice Křemže na trati mezi Českými Budějovicemi a Zlatou Korunou se ve čtvrtek ráno srazily dva vlaky. Podle informací Drážní inspekce jsou na místě zranění.

Osobní vlaky, které se čelně střetly, patřily společnosti GW Train. Podle jejího ředitele Roberta Krigara by nehoda neměla mít žádný vliv na bezpečnost trati a cestující nijak neovlivní. „Předpokládáme samozřejmě, že provoz zabezpečíme tak, jak máme. Vzhledem k tomu, že provozujeme drážní dopravu i v jiných krajích, jsme schopní si pomoct záložními vlaky z ostatních krajů,“ dodal.

Podle Federace strojvůdců České republiky nehodu způsobilo nedostatečné bezpečnostní vybavení jednoho z vlaků. Robert Krigar ale kritiku odmítl. Soupravy podle něj splňují všechna bezpečnostní kritéria.

autor: mvo
Spustit audio