Plovárna v Blatné útočí na rekord. Po Strakonicku v pátek cestuje reportér Václav Malina

7. srpen 2015

Ze zanedbaného areálu v Blatné na Strakonicku vzniklo rekreační středisko. V nynějších horkých dnech lidé nejvíc využívají plovárnu. Právě ta útočí na návštěvnický rekord. Se satelitním vozem se ráno k bazénu vypravil i reportér Václav Malina.

V areálu bylo podle něj živo už půl hodiny před otevřením. „Strojník a plavčík doplňují vodu a kontrolují vzorky, v bufetu obsluha rovná čerstvé bagety a na dně vidíme podvodní vysavač,“ popisoval do ranního vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Návštěvníci na sebe také nenechají dlouho čekat, protože se budou snažit zabrat místa pod čtrnácti slunečníky.

Plovárna je otevřená třetím rokem. Nejvyšší návštěvnost tu zaznamenali hned v prvním roce, kdy k vodě zamířilo 31 tisíc lidí. „Pokud bude vedro ještě pár dní trvat, návštěvníci mohou metu překonat. Zatím jich tu letos bylo přes dvacet tisíc,“ dodal Václav Malina.

V Blatné mohou lidé o prázdninách dále navštívit zámek, kde je k vidění výstava modelů hradů a zámků, zámecký park nebo kostel Nanebevzetí Panny Marie, který byl vysvěcen v roce 1515.

V Sedlici u Blatné sucho přerušilo rekonstrukci fotbalového hřiště. „Terénní práce skončily, hřiště pokrývá nový trávník, jenže musí pořádně zakořenit. V suchém počasí mu to trvá déle a potřebuje zalít z cisteren. Fotbalisté sehráli pouťový zápasu u sousedů, nestihnou ani začátek sezony,“ zjistil na místě Václav Malina.

Několik obcí na Strakonicku staví nový vodovod. Kvalitní pitnou vodu přivedou vodohospodáři do Radomyšle, Velké Turné a Oseka. „Nový vodovod začali dělníci stavět ze dvou směrů. Od Radomyšle pokládají plastové potrubí a hotový mají zhruba kilometr, z opačného směru od Podolí 300 metrů. Obě větve se spojí v Oseku, vodovod má být hotový začátkem příštího roku,“ upřesnil Václav Malina.

Čtěte také

autoři: Václav Malina , Andrea Poláková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.