Písek připravuje festival na podporu cestovního ruchu

26. září 2005

V Písku a v Českých Budějovicích se příští rok uskuteční první ročník národní přehlídky Czech Promotion 2006. Představí různé formy propagace cestovního ruchu. "Bude to přehlídka televizní a filmové tvorby, tiskovin, internetových stránek a kampaní směřujících k propagaci České republiky do zahraničí," řekl novinářům písecký místostarosta Miroslav Sládek.

Přehlídka by se měla v Písku uskutečnit 9. a v Českých Budějovicích 10. listopadu 2006. Pozdní termín podle Sládka odpovídá snahám prodloužit ve městech kulturní sezonu a přilákat turisty i po letních prázdninách. "Od pořádání festivalu si slibujeme zviditelnění města a především takový aspekt vnímání, že město je spolupořadatelem takové prestižní záležitosti, která reprezentuje republiku na všech veletrzích a propagacích cestovního ruchu," řekl Sládek. Město na akci přispěje 300.000 korunami a zapůjčí prostory kulturního domu, kina a divadla.

Akce také navazuje na další přehlídku propagačních materiálů měst a regionů TourPropag. V Písku se příští rok uskuteční již desátý ročník.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio