Písek chce letos získat stavební povolení pro Pleskotovu lávku

22. květen 2014

Město Písek chce do konce letošního roku získat stavební povolení pro novou lávku, která má spojit Václavské předměstí s Hradištěm. Na její výstavbu bude třeba asi 28 milionů korun.

S takovou částkou se se v letošním rozpočtu města ale nepočítá. Práce na přípravě stavby ale podle starosty města Ondřeje Veselého (ČSSD) pokračují:

„Letos máme ambici dokončit projekty, získat územní rozhodnutí, stavební povolení, A pokud to všechno vyjde, a my doufáme, že ano, tak jsem přesvědčen, že se příští rok můžeme začít stavět,“ míní Veselý.

Pokud tedy bude mít projekt architekta Josefa Pleskota podporu i nového zastupitelstva, které vzejde z podzimních komunálních voleb, stavba by příští rok mohla začít.

“Samozřejmě je to velmi výrazná stavba, která velmi výrazně ovlivní ráz oblasti. Podle mého názoru pozitivně – pan architekt Pleskot je zárukou vynikajícího díla.“

„Ale samozřejmě jsou i lidé, kteří jsou odpůrci takového díla. Mají to rádi takové, jaké to je. A ti samozřejmě se vůči Pleskotově lávce vymezují,“ řekl písecký starosta Veselý.


Zvětšit mapu
autor: Jan Kopřiva
Spustit audio