Písečtí podepisují petici za referendum o výstavbě plaveckého bazénu

2. říjen 2012

V Písku koluje petice za referendum o výstavbě nového plaveckého stadionu. V petici se kladou otázky, zda lidé souhlasí s přemístěním plaveckého stadionu pod historické městské hradby a zda chtějí po dobu výstavby mít provoz zachován v původním bazénu.

Podle starosty Ondřeje Veselého z ČSSD není možné udržovat provoz ve starém a budovat nový. Navíc už zastupitelé při jednání o variantách podoby aquacentra přihlédli k hlasu veřejnosti a shodli se na výstavbě středního aquacentra za 189 milionů korun. Pokud by referendum bylo, radnice by k výsledku musela přihlédnout.

„Když seberou iniciátoři dva a půl tisíce podpisů, potom město bude muset vyhlásit referendum. A pokud se referenda zúčastní pětatřicet procent občanu a nadpoloviční většina z nich se vyjádří tak, jak chtějí iniciátoři petice, tak to změní situaci v Písku. Pak ale Písek vyhodil pět milionů a bude několik let bez plaveckého bazénu,“ konstatuje Veselý.

Písek už má na výstavbu středního aquacentra projektovou dokumentaci a stavební povolení. To vše je stálo 5 milionů korun.

autor: Jiří Čondl
Spustit audio