Pět řidičů pod vlivem alkoholu zadrželi během jedné noci policisté na Jindřichohradecku

28. listopad 2018 03:28

Jihočeští policisté se sjeli na Jindřichohradecko. Kontrolovali, jestli řidiči nejsou za volantem pod vlivem alkoholu nebo drog. Podobnou bezpečnostní akci zopakují do poloviny prosince ve všech jihočeských okresech.

České Velenice, Lomnice nad Lužnicí, Deštná, Kardašova Řečice, Kostelní Radouň nebo Strmilov. Všude tam se potkali řidiči s policejní hlídkou.

Na cestě z práce zastavili dopravní policisté například servírku Světlanu. „Já vidím ty důsledky, takže já nechlastám,“ smála se.

Od začátku letošního roku policisté na Jindřichohradecku přistihli už 72 řidičů pod vlivem alkoholu a 44 pod vlivem drog. Další přibyl do statistiky hned před půlnocí v Dačicích. „Zastavili jsme místního řidiče v ulici Boženy Němcové, byl pozitivní na amfetamin,“ uvedl policista.

Naopak jiný řidič se hlásil ke všem testům dobrovolně. „Já mám řidičák chvilku a strašně mě vždycky zajímalo, jak to funguje,“ vysvětlil.

„Funguje to na principu, že já vám musím odebrat trochu biologického materiálu, tudíž slin. Pak na to dám činidlo, počkáme řádově osm minut a uvidíme, jestli nám to něco ukáže,“ popisoval policista.

Během noci policisté na Jindřichohradecku zadrželi pět lidí, kteří za volant usedli pod vlivem alkoholu, z toho jeden nadýchal více než jednu promile. Zadrželi také jednoho pod vlivem drog a jednoho, který řídil bez platného řidičského oprávnění.

Spustit audio

Související