Pátek: Víkendem končí Týden němé tváře

15. duben 2016

Jestlipak i vy jste někdy pomohli nějakému zvířecímu nalezenci? Troufli byste si vzít psa z útulku? Máte takovou zkušenost? Našlo u vás zvíře z útulku šťastný domov?

Pomoci psům z útulků má Týden němé tváře. Začal v pondělí napříč celou republikou a před sebou má ještě dva víkendové dny. Možná, že se i vy rozhodnete ještě o víkendu do akce zapojit. Projekt založili studenti z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Lidé mohou pomoci s venčením a péčí o zvířata, která nemají vlastní pány. A kdo ví, třeba vám některý pejsek tak přiroste k srdci, že se rozhodnete dát mu nový domov…

Kdo má totiž zkušenost například s pejskem z útulku – já osobně mám tuto zkušenost hned dvojnásobnou – určitě potvrdí, že osvojené z útulku je velmi vděčné. Na nové domovy tam čekají (mnohdy celé roky) zástupy opuštěných i týraných koček a psů. Jsou úžasní, krásní, věrní, a přesto opuštění. Ničím se neprovinili, a přesto je často zradil jejich nejbližší – člověk, kterého milovali.

V útulcích najdete psy s různými osudy. Všichni jsou ale neskutečně vděční. Za kontakt, za pohlazení, za piškot... Pokud můžete, zkuste to s nimi! A nebo už doma nalezence máte?

autor: zos
Spustit audio