Páteční Noční linka: Jak pečovat o své zdraví ve dvaceti, čtyřiceti, šedesáti…?

7. duben 2023

Dnes je Světový den zdraví, výročí založené Světovou zdravotnickou organizací v roce 1948. Proto se vás ptáme – co děláte pro své zdraví? Jak pečovat o své zdraví ve dvaceti, třiceti, čtyřiceti, padesáti…?

Každý věk má svá pozitiva i negativa. V mládí obvykle všichni překypujeme energií, nadšeně se pouštíme do nových věcí a testujeme vlastní schopnosti někdy až na samotnou hranici svých možností. S postupujícím věkem se však učíme lépe znát své tělo a jeho limity a mnohdy k němu přistupujeme zodpovědněji.

Jak o své zdraví pečujete? Sportujete? Hlídáte si jídelníček? Jak si uchovat vitalitu a elán do života i v pozdějším věku?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.