Oslavy 750. výročí Budějovic zakončí velká show s projekcemi a akrobaty

20. listopad 2015

Na náměstí Přemysla Otakara druhého v Českých Budějovicích v pátek 20. listopadu přijede král. Jeho příjezd a multimediální show zakončí oslavy 750. výročí založení města. Náměstí znovu rozpohybuje projekce, která zachytí historii Českých Budějovic.

Organizátoři podobně jako na jaře při zahájení oslav oživí kašnu, Černou věž a také radnici. Tato budova bude mít podle Lenky Střítecké zvláštní roli v celé show. „Diváci se mohou znovu těšit na velkoplošnou projekci, která přinese příběh města. Novinkou bude netradičně pojatý příjezd krále a chystáme i akrobatickou a ohňovou show,“ uvedla.

Datum zakončení oslav není náhodné, jedná se totiž o předvečer svátku Panny Marie Budějovické. „Ta je už více než 500 let patronkou města, pojí se k ní spousta pověstí, zachránila Budějovice před morem. Část představení bychom proto chtěli věnovat právě Panně Marii Budějovické,“ dodala Lenka Střítecká.

Akce v pátek 20. listopadu zcela uzavře českobudějovické náměstí, a to od 11 hodin do půlnoci. Mezi 19. a 20. hodinou bude kvůli show zhasnuté veřejné osvětlení na náměstí a v přilehlých ulicích. Samotná multimediální show s názvem Magické Budějovice začíná v 19 hodin.

Spustit audio