Okolo Samsonovy kašny se bruslí. Kluziště na náměstí je zdarma přístupné do 6. ledna

1. leden 2018

Hodně zdraví, štěstí a pohybu vám v roce 2018 přejí Sportovní ozvěny. Malé pondělní ohlédnutí za sportovními událostmi uplynulého víkendu pravidelně připravuje redaktor Deníku Kamil Jáša.

Okolo Samsonovy kašny na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. vyrostlo kluziště. Bruslit na něj chodí malí i velcí.

„Je to vynikající, moc dobrý nápad. Lidé využijí svátky k tomu, že si zasportují, a to v centru města, na dohled punče, to je perfektní. Já mám bruslení rád, nevydržím bez toho ani jednu zimu,“ chválil jeden z bruslařů.

„Led by mohl být čistší, ale jinak nápad na kluziště kolem kašny je výborný.“ „Je to originální, dětem se tady líbí.“ „Vůbec by mě napadalo, že to půjde postavit kolem kašny, a vypadá to krásně,“ dodali další bruslaři.

Podle organizátorky Lenky Střítecké je kluziště zaplněné každý den už od rána. „Lidé chodí pořád. Koncept je takový, aby kluziště propojovalo ty, co přijdou bruslit, a ty, co se přijdou jen tak podívat. Rodiče také mohou postavit děti na led a sami zajít na něco k pití,“ popsala.

Na českobudějovickém náměstí mohou zájemci bruslit ještě do 6. ledna, a to úplně zadarmo.

Ohlédnutí Sportovních ozvěn:

Výsledkový servis v první den roku necháme poněkud stranou. Spíše si s námi můžete připomenout veselé okamžiky u rozhlasového mikrofonu.

Jak jste na tom s matematikou? Stoprocentně mají trenéři po prohře rádi, když hráč vezme vinu na sebe. A takhle to vypadá, když se do hodnocení pustí fotbalový brankář Jindřich Staněk: „Nechci říkat, že ta porážka jde úplně za mnou, ale ze sedmdesáti procent stoprocentně.“

Jiného fotbalistu, borce z Konga Elvise Mashike Sukisu trenér David Horejš v závěru roku postavil ne na hrot útoku, kde je zvyklý, ale na brusle. Elvis nikdy nehrál hokej, neví ani, co to je, a tak zkoušel na bruslích alespoň chodit.

A co takhle vzpomínka stříbrného hokejisty z olympijských her v Sarajevu Jaroslava Korbely? Těsně před odjezdem na olympiádu se zranil. Těžce si podvrtl kotník. Trenér Luděk Bukač povolal Ludmilu Mojžíšovou. Jaroslav Korbela si sundal na poraněné noze ponožku, jenomže světově uznávaná fyzioterapeutka: „Začala mi masírovat krk. Já říkám, že mám zraněný kotník, a ona na to: „ Drž hubu, všechno začíná od mozku.“ A představte si, Korbela opravdu do Sarajeva odjel a pomohl tam vybojovat stříbrnou medaili.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio