O víkendu se na jihu Čech staly tři smrtelné nehody, v Budějovicích někdo pobodal mladého muže

29. červen 2015

Tragický byl v jižních Čechách poslední červnový víkend. Už v pátek došlo k dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Ledenice a Borovany, cyklista zde narazil do stojícího nákladního vozidla a následkům zranění podlehl. Během soboty a neděle pak vyhasly na silnicích další tři životy.

V sobotu po 14. hodině mezi Studenou a Strmilovem narazilo nákladní vozidlo do osobního automobilu. „Řidič kamionu začal předjíždět, pravděpodobně v místě, kde neměl dostačený rozhled, a narazil do zadní části auta, které odbočovalo vlevo na lesní cestu. Osobní vozidlo bylo odraženo mimo komunikaci a narazilo do vzrostlého stromu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Pětašedesátiletý řidič osobního vozu na místě zemřel. Podle mluvčí záchranářů Petry Kafkové utrpěl těžká mnohačetná poranění především v oblasti hlavy a trupu. Policisté událost řeší pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

Jednadvacetiletá dívka zemřela při dopravní nehodě u obce Roudná na Táborsku. K události došlo v noci ze soboty na neděli, kolem půl čtvrté. „Osobní vozidlo čelně narazilo do stromu. Záchranáři na místě nalezli dvě zraněné osoby, mladá žena byla bohužel již bez známek života,“ doplnila Petra Kafková.

Druhým zraněným byl sedmadvacetiletý muž, který utrpěl středně závažná poranění hlavy a hrudníku a záchranáři jej převezli do traumacentra českobudějovické nemocnice.


Od začátku letošního roku zahynulo na jihočeských silnicích 29 lidí.

V neděli po 16. hodině se srazil motocykl s osobním vozem na silnici mezi Lišovem a Štěpánovicemi. „Řidič motocyklu pravděpodobně při projíždění pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost a vjel do protisměru. Zde se čelně střetl s osobním vozidlem,“ uvedl Milan Bajcura.

Devětadvacetiletý motorkář na místě zemřel, těžce zraněn byl i jeho kolega. Posádce osobního vozu se nic nestalo.

V sobotu v noci museli záchranáři ještě vyjíždět na pomoc pobodanému muži v Českých Budějovicích. Ten ležel nedaleko zastávky MHD u obchodního domu Tesco a první pomoc mu poskytovali městští strážníci. „Pobodaný muž trpěl poruchami vědomí a velkou krevní ztrátou. Jeho stav byl natolik vážný, že musel být uveden do umělého spánku, napojen na plicní ventilaci a byla zahájena intenzivní infuzní léčba,“ popsala Petra Kafková.

Jeho stav se záchranářům nakonec podařilo stabilizovat. Dvaadvacetiletý muž byl s vícečetnými bodnými ranami v oblasti hrudníku, krku a zad převezen do českobudějovické nemocnice.

Spustit audio