O titul mistra světa v hokejbalu se bude v roce 2020 bojovat v Českých Budějovicích

28. červen 2019

Už je to definitivní, České Budějovice budou hostit mistrovství světa v hokejbalu. Kdy? V červnu roku 2020.

Už teď organizátoři turnaj představili. Hrát se bude v kategoriích mužů a žen nad 40 let. Brankář Ondřej Průša se na tiskové konferenci představil novinářům. Pokud všechno dopadne, jak je naplánováno, bude na mistrovství světa brankářem české reprezentace.

„Musí se mi především podařit přípravné kempy. Ta konkurence v naší kategorii už není tak velká jako u chlapů,“ říká Ondřej Průša.

Na turnaji se s největší pravděpodobností představí i hráči z jižních Čech. Patronem mistrovství světa je totiž trojnásobný vítěz Stanley Cupu, dvojnásobný mistr světa, stříbrný medailista z olympijských her Jaroslav Pouzar.

Výsledky

Dynamo České Budějovice v prvním přípravném utkání porazilo Beroun 7:0. první gól nové sezony vstřelil Roma Wermke.

Výsledky posledního kola fotbalového krajského přeboru: Český Krumlov – Třeboň 1:1, stejně jako Jankov – Katovice, Rudolfov – Protivín a Osek – Želeč. Olešník – Lom 1:0, Roudné – Blatná 0:6, Čimelice – Dražice 5:1, Milevsko – Hluboká 3:1. K tabulce se vrátím v další rubruce Sportovních ozvěn,Tabulku si prohlédneme konečnou. V Ondrášovka krajském přeboru je první a nejlepší Olešník. Druhé místo patří Katovicím, třetí Lomu. Sestupující: 14. Dražice, 15. Hluboká  a poslední 16. Roudné.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.