O soutěži Pochoutkový rok

1. leden 2024

Přihlaste svůj tradiční rodinný recept do nového ročníku Pochoutkového roku!

Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem, který se u vás předává z generace na generaci, a vyhrajte hodnotné ceny v celkové hodnotě 100 000 korun!

Ukažte, jak vaříte vy, a vyhrajte 

Pokud najdete ve svých domácích kuchařkách tradiční rodinný recept, který se u vás dědí z generace na generaci, určitě nám ho pošlete. Snahou soutěže Pochoutkový rok je vrátit na stůl tradiční české, moravské a slezské pochoutky, které vařívaly naše maminky a babičky. Je to mnohdy výlet do překvapivě chutné kulinární historie naší země.

Porota soutěže složená z šéfkuchařů Romana PauluseJaroslava Sapíka a herečky a vášnivé kuchařky Nadi Konvalinkové vaše recepty posoudí a vybere z nich ty nejzajímavější. Pochoutkový tým v čele s Patrikem Rozehnalem vyrazí každý týden do terénu, aby zjistil, jak se vybraný pokrm připravuje. Všechny natočené recepty vám představíme ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu každou neděli v 10:04 a v repríze ve 21:04 v pořadu Pochoutkový rok. Spolu s videem a fotkami je pak samozřejmě najdete také na našem webu.

Na konci roku pak odborná porota soutěže rozhodne o tom, které tři recepty jsou ty nejlepší a získají titul Pochoutkového roku za rok 2024. A pro svého favorita budete moci během října hlasovat na našem webu i vy. Výherci budou odměněni kuchyňskými elektrospotřebiči v celkové hodnotě 100 000 korun.

Pořad Pochoutkový rok je vysílán regionálními stanicemi Českého rozhlasu následovně:

premiéra každou neděli 10:04-11:00, repríza každou neděli 21:04-22:00 (ČRo Brno; ČRo České Budějovice; ČRo Hradec Králové; ČRo Karlovy Vary; ČRo Liberec; ČRo Olomouc; ČRo Ostrava; ČRo Pardubice; ČRo Plzeň; ČRo Region; ČRo Sever; ČRo Vysočina; ČRo Zlín)

Spustit audio

Partneři