NP Šumava má nové webové stránky

2. říjen 2002

Správa Národního parku Šumava včera zahájila plný provoz inovovaných internetových stránek na adrese www.npsumava.cz. Jejich zcela nové pojetí nabízí široké veřejnosti komplexní údaje; zahrnují nejen dosavadní informace pro návštěvníky, ale všechna data, která máme aktuálně k dispozici, s výjimkou zákonem chráněných osobních údajů, řekl ČTK mluvčí správy parku Zdeněk Kantořík.

"Kromě již dříve dostupných informací o trasách pro pěší, cyklostezkách, lyžařských stopách, jízdních řádech ekologických autobusů, návštěvním řádu a podobně, obsahují nyní stránky i rozsáhlé ekonomické údaje. Mezi nimi je například kompletní znění plánu péče o park, velmi podrobné lesní hospodářské plány včetně digitálních mapových a číselných podkladů, hospodářská evidence či přehled rozhodnutí státní správy o ochraně přírody," uvedl mluvčí.

Na stránkách parku jsou i rychlé odkazy na další organizace s ekologickým zaměřením a organizační struktura správy parku a informace o jejích útvarech a zaměstnancích. Zájemci také mohou odeslat dopis elektronickou poštou nebo SMS zprávu na mobilní telefon. Nechybí ani sada fotografií ze Šumavy a oblíbené jednoduché hry pro děti, připomněl Kantořík. Obsah stránek podle něj bude průběžně doplňován a aktualizován. Jejich návštěvníci mohou své připomínky k jejich formě i obsahu uplatňovat již dnes.

Národní park Šumava, zřízený v roce 1991, má rozlohu 69.030 hektarů, z toho 56.000 hektarů tvoří lesy. Každoročně ho navštíví kolem 1,8 miliónu turistů.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio