Nový šéf divadla vyjde z výběrového řízení

9. leden 2004

Českobudějovičtí radní tento týden vypsali výběrové řízení na ředitele Jihočeského divadla. Nahradí Jana Mrzenu, který se k loňskému 31. prosinci funkce vzdal. Konečným termínem k podání přihlášek je 29. únor. Do uzavření výběrového řízení a jmenování nového ředitele řídí Jihočeské divadlo člen činohry Jiří Šesták.

Podle primátora Miroslava Tettera (KDU-ČSL) je hlavním Šestákovým úkolem zajistit provoz divadla do nástupu nového šéfa scény. "Od pana Šestáka nečekáme nějaké zásadní kroky ohledně koncepce divadla či jeho transformace. To bude patřit k hlavním úkolům nového ředitele. Účastníci výběrového řízení by také měli předložit základní teze toho, kam by toto třísouborové divadlo mělo v budoucnu směřovat," řekl Tetter ČTK. Důvodem odchodu bývalého ředitele Mrzeny, který je současně i šéfem rady České televize, byla zřejmě nejasná koncepce kultury ve městě a nedořešená situace kolem sloučení Jihočeského a Malého divadla.

I když rada města v září schválila sloučení obou těchto příspěvkových organizací k 1. lednu 2004, zastupitelé to odmítli. Nový návrh náměstkyně primátora Vlasta Bohdalová (ČSSD) do 30. října nepředložila a podle představitelů radnice tak zřejmě neučiní dříve než koncem letošního prvního čtvrtletí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio