Novobystřičtí dobrovolní hasiči představí nový prapor

13. srpen 2011

Dobrovolní hasiči v Nové Bystřici představí v sobotu 13. srpna veřejnosti svůj nový prapor. A to v rámci hasičské soutěže, kterou ve městě pořádají.

Nový prapor vznikl v návaznosti na slavnostní stuhu, darovanou dobrovolným hasičům hejtmanem Jihočeského kraje k 135. výročí založení jejich sboru. To si dobrovolní hasiči v Nové Bystřici připomněli v loňském roce.

Heraldické zpracování praporu i jeho konečnou výrobu zajistila dobrovolným hasičům odborná firma. Jeho pořízení přišlo na téměř 70 tisíc korun. Ty částečně zaplatí město Nová Bystřice, částečně je uhradí sami dobrovolní hasiči.

I proto se podle slov jejich předsedy Milana Garhofera rozhodli hasiči na prapor uspořádat sbírku: „V podstatě křest nechytáme, chystáme čistě představení vlajky. Provedeme veřejnou sbírku mezi místními obyvateli a členy Sboru dobrovolných hasičů. Přispěvatelé pak budou uvedeni v pamětním listu, který bude společně s vlajkou vystaven v hasičárně. Každý, kdo přispěje vyšší částkou, dostane svůj vlastní pamětní list.“

autor: hoch
Spustit audio