Nová brožura nabídne cykloturistům tipy na výlet

13. červenec 2006

Cykloturisté na jihu Čech už brzy dostanou novou brožuru s tipy na výlety. Jihočeská centrála cestovního ruchu ji připravuje v rámci přeshraničního projektu Cykloturistika mezi Dunajem a Vltavou - 3 země, 2 řeky, 1 zážitek na kole. Brožura zatím existuje jen v Němčině. Český překlad už je ale připraven pro tisk a měl by být v dohledné době k dispozici v infocentrech.

Podle Jakuba Kadlečka z Jihočeské centrály cestovního ruchu v ní turisté najdou hlavně tipy na výlety v okolí Lipenského jezera, Novohradských hor a Šumavy, ale i na Dunajské cyklostezce. Mapuje možnosti i několikadenních cyklovýletů z Vídně až do Prahy.

0:00
/
0:00

Projekt Cykloturistika mezi Dunajem a Vltavou tento pátek společně představí jihočeský hejtman Jan Zahradník a hornorakouský hejtman Josef Pühringer během odpoledního výletu na jízdních kolech podél Schwarzenberského plavebního kanálu s cílem v Horní Plané na Českokrumlovsku.

Odjezd účastníků cyklovýletu je v pátek ve 12.15 mimořádnou linkou dopravního systému Cyklotrans od parkoviště před zimním stadionem v Českých Budějovicích. Z hraničního přechodu Zvonková pojedou cyklisté podél Schwarzenberského plavebního kanálu přes nově otevřený turistický přechod Sonnenwald do Bližší Lhoty a poté přívozem či autobusem do cíle v Horní Plané. Zde bude za účasti starosty obce Jiřího Hůlky, hejtmana Jana Zahradníka a hejtmana Horního Rakouska Josefa Pühringera projekt slavnostně představen.

autor: čro čb
Spustit audio