Nejlepší dobrovolníci převzali ve Strakonicích křesadlo

17. duben 2009

Nejlepší dobrovolníci Jihočeského kraje za rok 2008 už mají své ceny. Křesadla pro jednotlivce i kolektivy převzali ve čtvrtek odpoledne v historickém sálu Šmidingerovy knihovny na strakonickém hradě.

Nominací se sešlo celkem 25, z toho u jednotlivců to bylo rekordních 16. Křesadla si odneslo 5 jednotlivců a 3 kolektivy.

"Cenu Křesadlo získali Tereza Korecká za dobrovolnictví v oblasti canisterapie, což je terapie za pomoci pejsků například pro seniory z domova Máj, Libor Sechovec, který působí na Lince důvěry v Písku, Kateřina Soukupová, která působí v Programu 5P pro děti ve sdružení Arkáda Písek, Eva Tkadlečková, která svůj volný čas věnuje maminkám v Mateřském centru Beruška Strakonice a Marie Turková, která působí jako dobrovolnice v hospici Prachatice," řekl Českému rozhlasu za organizátory Michal Novotný, předseda občanského sdružení BEZ Katovice.

Cenu Dobrá parta obdržel tým dobrovolníků Linky důvěry Arkáda Písek a jindřichohradecký kolektiv, který připravuje tábor Indiánské léto pro děti s handicapem. Oceněn byl i kolektiv členů Kardioklubu České Budějovice.

Novinkou byla spolupráce s jihočeskými redakcemi Deníku. Čtenáři se mohli seznámit na jeho stránkách s deseti nominovanými dobrovolníky a šesti týmy. Vybrali na ocenění Pavlu Čotkovou, která se stará o muže, který je dlouhodobě upoután na lůžko a pak také tým lektorek kurzu tréninku paměti pro seniory při Zdravotně-sociální fakultě Jihočeské univerzity.

Spustit audio