Nebe nad Jindřichovým Hradcem se promění v kolbiště akrobatických letců

17. červen 2010

V Jindřichově Hradci startuje mistrovství České republiky v akrobatickém létání. Ve čtvrtek a v pátek se budou létat povinné, volné a tajné sestavy, v sobotu se nejlepší piloti utkají ve finálových volných sestavách.

Na mistrovství České republiky naváže v neděli další, úplně nová soutěž v akrobatickém létání, nazvaná Flymaster, během které se utká devět pilotů té nejvyšší kategorie.

V čem bude nová soutěž spočívat, vysvětlila organizátorka Barbora Babčanová: „Piloti předvedou nejprve akrobatický let složený pouze z výkrutů. Cílem bude výkrutů udělat co nejvíce a oslnit diváky. Ti pak svými hlasy rozhodnou, kdo postoupí do dalšího kola. V něm půjde o to, předvést co nejlepší akrobatický let. Létat se bude za doprovodu hudby, což se ještě v České republice zatím neprovádělo.“

Soutěž Flymaster, která bude z celého čtyřdenního klání divácky nejzajímavější, začíná na letišti v Jindřichově Hradci v neděli ve 14 hodin. Už od 11 hodin bude ale na letišti připravený bohatý doprovodný program v podobě soutěží pro děti, horkovzdušného balonu i vyhlídkových letů.

autor: hoch
Spustit audio