Na výstavě Hobby se bude prezentovat přes 600 firem

16. květen 2005

Přes 600 vystavovatelů z řad firem, výrobních družstev a obchodníků se letos představí na 14. ročníku výstavy Hobby, která se od středy do neděle uskuteční na českobudějovickém výstavišti. Své výrobky a služby budou vystavovatelé prezentovat na více než 16.000 metrech čtverečních. Novinářům to dnes řekla ředitelka Výstaviště České Budějovice a.s. Marcela Payerová.

Výstava nabídne především nářadí a zařízení pro kutily, potřeby pro zahrádkáře a chovatele, domácí potřeby a sportovní vybavení. Návštěvníci se mohou těšit i na prezentaci nábytkářských firem a výrobců stavebních materiálů. Výstavu doplní mimo jiné poradna o úsporách energií a expozice o pěstování balkónových květin. "Přestože je areál menší o prodanou severní část, počet vystavovatelů a rozsah výstavy je podobný jako v předchozích letech," podotkla vedoucí útvaru výstav Michaela Krištůfková.

Hobby je po mezinárodním agrosalonu Země živitelka druhou nejznámější akcí Výstaviště. Každoročně přiláká zhruba 100.000 návštěvníků. Vlastní expozici zde bude mít i Svaz českých a moravských výrobních družstev. Tržby jeho zhruba 350 členů vzrostly v loňském roce o čtyři procenta na 20,98 miliardy korun.

Loni výstaviště uspořádalo 11 výstav, na nichž se prezentovalo 1824 vystavovatelů. Akce přilákaly 343.630 návštěvníků. Zisk společnosti loni vzrostl o 250 procent na 76 milionů Kč. Nárůst ovlivnil prodej severní části areálu, kde vzniká obchodní centrum. Majoritním vlastníkem výstaviště je Podpůrný garanční rolnický a lesnický fond. Vedle pořádání výstav se společnost věnuje i dodávkám stánků, reklamě a zajišťování prezentací firem.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio