Na výlovu rybníka Rožmberk kuchařsky čaroval Petr Stupka
Nejen přehlídkou rybářského řemesla, ale i kulinářským zážitkem a zábavou je už tradičně výlov největšího českého rybníka Rožmberk. Ani tentokrát u toho nechyběl Český rozhlas České Budějovice.
Na návštěvníky čekal kuchařský čaroděj Petr Stupka. V rozhlasovém stánku vykouzlil vynikající rybí polévku a obrovský zájem byl také o návod na kapra bez kosti. Jeho kulinářské tipy si můžete poslechnout v pořadu Kuchařské čarování.
Rožmberk se v posledních letech loví každoročně. Rybáři čekávali, že letos by v sítích mělo skončit přibližně 160 tun ryb, z toho 140 tun činí kapr a zbytek pak takzvaná ryba vedlejší.
Vánoční kapr bude o něco dražší než loni, řádově o koruny za kilogram živé váhy. Letošní produkci totiž ovlivnil nedostatek vody, který snížil přírůstek ryb.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.