Na Šumavě očekávají rušný týden

10. únor 2003

Zaplněná parkoviště a beznadějně obsazené ubytovací kapacity, ale také pěkné počasí a ideální sněhové podmínky přivítají nyní turisty v jihočeské části Šumavy.

Hotely a penziony v sobotu opustili Jihočeši, protože v tomto kraji končí prázdniny, a vystřídali je rekreanti z Prahy, kde prázdniny naopak začínají. Podle Luďka Sásky by na Šumavě měli prožít nádherný týden, neboť předpověď počasí je příznivá.

"Přímo na Zadově je zhruba 850 lůžek, ale kdyby jich bylo pětkrát tolik, věřím, že by v současnosti bylo stejně všechno obsazené," řekl ČTK Sáska. Zcela plná jsou nejen parkoviště u sjezdovek, ale také u běžeckých tras na Churáňově. "Nejlepší lyžování je ráno, potom už se čekací doby u lyžařských vleků prodlužují asi na 15 minut," uvedl Sáska. V zadovském areálu Kobyla jsou všechny sjezdovky upravené a jezdí všechny vleky, včetně lanové dráhy na Churáňov. Dobré podmínky jsou i na Nových Hutích. Pro běžkaře je od pátku upraveno celkem 45 kilometrů tratí, mimo jiné ze Zadova na Nové Hutě, Horskou Kvildu a Popelnou. Rovněž na Kramolíně u Lipenské nádrže, kde je pět sjezdovek, jezdí všechny vleky. Běžkaři se mohou vydat na tratě v celkové délce přes 30 kilometrů.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio