Na setkání ministrů zahraničí zemí EU v Hluboké nad Vltavou chystají policisté rozsáhlá bezpečností opatření

17. březen 2009

Na setkání ministrů zahraničí zemí Evropské unie by podle posledních informací mělo na letiště v Plané u Českých Budějovic přiletět všech 27 politiků i s manželkami společně 27. března dopoledne z Prahy vládním Airbusem 319. Mimořádná bezpečnostní opatření na letišti a v jeho okolí budou platit ale už od pátku 26. března.

"Ve dnech 26. a 27. března bude Letiště České Budějovice na žádost Úřadu Vlády ČR a Policie ČR pro veřejnost uzavřeno. V celém areálu, ale i v přilehlých prostorech, budou platit velmi přísná pravidla speciálního režimu ochrany. V těchto dnech platí přísný zákaz vstupu do areálu letiště, který se vztahuje na přilehlé okolí, lesy a prostranství. Doporučujeme tato omezení ve vlastním zájmu respektovat," upozornila mluvčí českobudějovického letiště Martina Vodičková.

Z jižních Čech se ministři už nebudou přepravovat letecky, ale automobily.

O tom, jak se na toto významné politické jednání připravují města, ale také policisté, zda občané tuto událost vnímají spíše pozitivně nebo naopak, o tom byla řeč v úterní Přímé lince. Hosty ve studiu byli náměstek policejního ředitele Roman Bláha a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Spustit audio