Na místě mrazíren by v Budějovicích měl stát hotel

6. červenec 2005

Na místě současných mrazíren v těsné blízkosti Budvar arény v Českých Budějovicích plánuje společnost Eurofrost CB postavit hotel. Kromě turistů by jej mohli využívat i hokejisté, kteří do krajské metropole přijíždějí na turnaje. Informovala o tom Mladá fronta Dnes (MfD) ve své jihočeské příloze.

V současné době firma připravuje projektovou dokumentaci nutnou ke stavbě. "Rádi bychom začali stavět v roce 2006," řekl listu ředitel a předseda představenstva společnosti Eurofrost CB Petr Urban.

Vedení magistrátu záměr podporuje. Náměstek primátora Juraj Thoma MfD řekl, že zrušení mrazíren vedle zimního stadionu by bylo každopádně přínosem. Podmínkou však je, aby firma vybudovala i parkovací místa, kterých je ve městě nedostatek. Pro hokejisty by mohlo být přínosem již samo zrušení mrazíren, napsal deník. Kvůli jejich technologickému zařízení je totiž částečně omezena kapacita míst v části stadionu. Budvar aréna má nyní o tisíc míst méně, než je nutné k pořádání mezinárodní akce. "Hotel by pak mohl mít využití například při přípravných kempech," uvedl prezident HC České Budějovice Jaroslav David.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio