Na Gastrofestu v Českých Budějovicích ochutnáte i pokrmy z exotických zvířat
V areálu českobudějovického výstaviště ve čtvrtek začíná třídenní Mezinárodní gastronomický festival Gastrofest 2011. Jubilejního 15. ročníku se zúčastní kuchaři nejenom z evropských zemí, ale také z Thajska, Dominikánské republiky, Japonska či Austrálie.
Kuchaři se budou prezentovat na kilometr dlouhé prohlídkové trase v pavilonu Z a T. Nebude chybět ani tradiční soutěž Český kapr a také Budějovické mlsání o nejlepší cukrářský výrobek. Jednou z novinek budou speciality připravené podle historických rožmberských receptů a pokrmy z netradičních surovin.
Více prozrazuje programový ředitel Gastrofestu Petr Šíma: „Výjimečné bude množství degustačních míst. K ochutnání budou masa z Afriky – ze zebry, antilopy springbok či buvola vodního. Uskutečníme pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů s rozhlednou slouženou z chodských koláčů. Měla by být vysoká něco přes tři metry a pohled na ni bude stát za to.“
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Kelímková kauza z Majálesu. Zaútočili zloději, kteří přišli pro velké peníze, tvrdí pořadatel Šamánek
-
Bitva gigantů vítěze nenašla. Bayern Mnichov s Realem Madrid remizoval v semifinále Ligy mistrů 2:2
-
Toto je důchodová reforma, o které desítky let mluvíme. Systém bude udržitelnější, míní ekonom
-
Senátor: Pokud dáte Putinovi Ukrajinu, nezastaví se. A půjde i o Tchaj-wan, protože Čína sleduje, co uděláme